Tjänster

Silas Metallkonst i Uppsala kan smide!

Silas Metallkonst i Uppsala gör alla typer av smide; från gigantiska skulpturer till omsorgsfullt handsmidda räcken och rakbladsvassa köksknivar.

offentlig konstOffentlig konst

Den 14 September 2013 hölls invigningen av dammen utanför Biotopia i Uppsala. Den byggdes på uppdrag av Uppsala kommun och under projektledning av mig. Med mina skisser vann jag det här konstnärliga utsmyckningsuppdraget. Välkomna att besöka den! Se också mina andra offentliga konstverk.

 

konst smide i uppsalaInteriör

Jag smider handledare och trappräcken som passar dig; modernt och avskalat eller med inspiration från sekelskiftet. Valet är ditt, kunskapen står jag för! Jag arbetar gärna med nya spännande former och koncept, såväl som klassiska former. Med min stora erfarenhet av varmsmide, design och konstnärlig gestaltning kan jag komma med både uttrycksfulla och rationella lösningar.

exteriörExteriör

Jag smider grindar, staket och eldkorgar som passar just din trädgård. Jag gör alltid ett tidigt kundbesök för att bilda mig en uppfattning om miljön innan jag börjar skissa. Det kan finnas element i omgivningen som jag kan ta med i mitt skissarbete och låta gå som en röd tråd genom smidet.

 

knivar nyKnivar

Du kanske älskar att laga mat och njuter av ett fungerande unikt och vackert verktyg. Du kanske jagar eller fiskar och vill ha kniven med det lilla extra – den som du är ensam om. Men man behöver egentligen ingen speciell anledning till att önska sig knivarnas ”Ferrari”. Vilken kniv du än vill ha kan du vara säker på att den är smidd med omsorg. Jag smider och designar  “one of a kind” knivar anpassade efter din hand och ditt sätt att arbeta med kniven. De är handsmidda av två eller flera stålsorter precis som man smider samurajsvärd, därav det vackra mönstret

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: