Archive | Okategoriserade

Konsträcket ”vågrörelse” är klart

Nu är mitt senaste projekt, en blandning mellan ett trappräcke och ett konstverk – ett konsträcke, äntligen klart! Jag minns det som igår, fast det var kanske fyra fem år sen jag laborerade med olika sätt att gestalta mönster i spjälor. Jag gjorde en testbit då som jag visat upp för en hel del olika kunder, alltid med stort intresse, men ingen som vågade eller ville gå vidare. Förrän nu vill säga… Tack till mina fantastiska kunder Maria Trost och Andreas Welin!! Detta projekt har verkligen varit superkul och resultatet blev skitsnyggt (om jag får säga det själv). Titta på bilderna och njut och tänk på vad bra det kan bli om man bara vågar.
 
Silas Metallkonst smider konstnärligt trappräcke i stål
Silas Metallkonst smider konstnärligt trappräcke i stål
Silas Metallkonst smider konstnärligt trappräcke i stål
Silas Metallkonst smider konstnärligt trappräcke i stål
Silas Metallkonst smider konstnärligt trappräcke i stål
Silas Metallkonst smider konstnärligt trappräcke i stål

0

Ibland hjälper jag uppfinnare

Här om dagen fick jag den stora glädjen att hjälpa min goda vän, gitarrninja och uppfinnare Mange Lindström.

Vad vi experimenterar med är givetvis sjukt hemligt, men jag lovar att det kommer att leda till en smärre revolution (på ett bra sätt).

0

Konstgrind till Brännkärrsskolan i Knivsta

Skiss på konstgrind till Brännkärrsskolan i Knivsta av Silas MetallkonstKonstgrind

Jag fick i uppdrag att gestalta en stor inomhusgrind till nybyggda Brännkärrsskolan i Knivsta. I uppdraget ingick att arbeta med skolans symbol ”Ugglis” i samarbete med elever på skolan. Jag tillbringade en hel del tid där i höstas med workshops i klasserna förskolan- 3:an. Eleverna fick teckna av uppstoppade ugglor, göra skrotskulpturer och jobba med ugglan på alla möjliga upptänkliga sätt. Det hela mynnade ut i ett par banankartonger fulla med skisser samt en hel del digitala bilder. Jag har utgått från barnens teckningar i  min gestaltning av grinden. Här ser ni bilder från processen.

Skisser från eleverna

Karaktärer utifrån skisserna – The good guys

Karaktärer utifrån skisserna – The bad guys

Spelet om guldstjärnorna

Skiss på konstgrind till Brännkärrsskolan i Knivsta av Silas Metallkonst

Här ser ni resultatet. Grinden är utformad som en sekvens ur ett datorspel. Det hela går ut på att samla stjärnor (kunskap) och hjärtan (liv). Antalet stjärnor högst uppe till höger ska vara samma som antalet elever på skolan då jag höll workshop. Jag hade tänkt att laser- eller vattenskära ut större delen av träden och vissa av ugglorna. Resten av ugglorna kommer tillverkas av plåt och skrot. Jag hoppas jag kommer hitta coola detaljer på skrotcentralen som jag kan använda.

0

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: