Archive | Knivar

Mönstervälld tantoklinga

För inte så länge sen levererade jag denna mönstervällda tantoklinga. Riktigt kul var det, speciellt som det var så länge sen jag höll på med något av det jag älskar mest – knivar. Jag dokumenterade processen lite, så här kommer några bilder på hur det gick till.

Silas metallkonst smider damaskerad tanto. Silas metallkonst smider damaskerad tanto. Silas metallkonst smider damaskerad tanto. Silas metallkonst smider damaskerad tanto. Silas metallkonst smider damaskerad tanto. Silas metallkonst smider damaskerad tanto. Silas metallkonst smider damaskerad tanto. Silas metallkonst smider damaskerad tanto.

0

Mönstervälld kniv med blått skaft

Varför kan jag inte göra saker som vanligt? En vanlig kniv, med skaft av masurbjörk till exempel… Tradition och hantverk och hela baletten.

Well, that’s not me…

Här har jag experimenterat med nya material och klara färger. En liten kökskniv blev det. Kanske en praktisk ”pill-kniv” eller ett barns första egna köksredskap. Just denna är en present till ”T”, 10 år. Jag tror att det är bra att använda riktiga verktyg även om man inte är vuxen ännu.

Det här är den första i en ny serie grymt snygga köksknivar jag håller på att utveckla. Kolla in hemsidan och fb i vår, för då smäller det!

1

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: