• Ljuskrona med kopparblommor. Design och smide av Silas Metallkonst i Uppsala

    En dröm om en ljuskrona

  • Trappräcke i smide av Silas Metallkonst

    Nu är mitt senaste projekt, en blandning mellan ett trappräcke och ett konstverk – ett konsträcke, äntligen klart!

Smide är min passion!

I min smedja som jag hyr på Kvarngården utanför Uppsala för en tid  gör jag alla typer av smide; från gigantiska smidesskulpturer till omsorgsfullt designade och handsmidda räcken och rakbladsvassa köksknivar.

Som konstnär jobbar jag i nära samarbete med dig som kund. Efter inledande samtal om platsen och den känsla du vill förmedla gestaltar jag din vision som en skiss eller modell innan vi skrider till verket och smider den i stål, järn eller koppar.

Här kan du se hur ett fantastiskt balkongräcke går till!

 

brännkärrMitt senaste projekt var en stor inomhusgrind till nybyggda Brännkärrsskolan i Knivsta. I uppdraget ingick att arbeta med skolans symbol ”Ugglis” i samarbete med elever på skolan. Jag tillbringade en hel del tid där i höstas med workshops i klasserna förskolan- 3:an. Eleverna fick teckna av uppstoppade ugglor, göra skrotskulpturer och jobba med ugglan på alla möjliga upptänkliga sätt. Jag har sedan utgått från barnens teckningar i  min gestaltning av grinden. Läs mer här…

offentlig konstOffentlig konst

Den 14 September 2013 hölls invigningen av dammen utanför Biotopia i Uppsala. Den byggdes på uppdrag av Uppsala kommun och under projektledning av mig. Med mina skisser vann jag det här konstnärliga utsmyckningsuppdraget. Välkomna att besöka den! Läs mer om dammen och mina andra offentliga uppdrag


interiör nyInteriör

Jag smider möbler, handledare och trappräcken som passar dig; modernt och avskalat eller med inspiration från sekelskiftet. Valet är ditt, kunskapen står jag för! Jag arbetar gärna med nya spännande former och koncept, såväl som klassiska former. Med min stora erfarenhet av varmsmide, design och konstnärlig gestaltning kan jag komma med både uttrycksfulla och rationella lösningar.


exteriörExteriör

Jag smider grindar, staket och eldkorgar som passar just din trädgård. Jag gör alltid ett tidigt kundbesök för att bilda mig en uppfattning om miljön innan jag börjar skissa. Det kan finnas element i omgivningen som jag kan ta med i mitt skissarbete och låta gå som en röd tråd genom smidet.

 


knivar nyKnivar

Jag smider även “one of a kind” knivar anpassade efter din hand och ditt sätt att arbeta med kniven. De är handsmidda av två eller flera stålsorter precis som man smider samurajsvärd, därav det vackra mönstret.

 


Kontakta mig gärna om det finns något jag kan hjälpa dig med!

/Silas Engström

konstsmed/metallkonstnär

Follow

Get every new post on this blog delivered to your Inbox.

Join other followers: